
- 25 Ιανουαρίου 2014
- 0 Μου Αρέσει
- 292 Προβολή

Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό
500γρ. μακαρόνια
110ml. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ. ντομάτα τριμμένη
110ml κόκκινο κρασί
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
¼ κουταλάκι κανέλα
γαρύφαλλο ελάχιστο
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
Ρίγανη λίγο
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι.
2. Μόλις αρχίσει να παίρνει ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
3. Αφού ροδίσει καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί να σβήσει και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό.
4. Αφήνουμε το φαγητό να βράζει για 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα μας
5. Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το νερό για τα μακαρόνια να βράσει
6. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
7. Αφού τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
8. Το κοτόπουλο έχει βράσει για 10-12 λεπτά είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ένα πιάτο μακαρόνια και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, με αρκετή σάλτα από την κατσαρόλα
9. Πασπαλίζουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι, κεφαλοτύρι και λίγο μαϊντανό
Καλή όρεξη και για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο.
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.